Προϊόντα / Νήματα

h2

Θέλετε να
συνεργαστουμε;

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες ή απλά καλέστε μας τώρα.

Προϊόντα/Νήματα

Το κλωστήριο στον Λυγιά – Ναυπάκτου έχει συνολική δυναμικότητα 17.000 αδραχτιών και 3.200 TN παραγωγής βαμβακερών νημάτων, σε ετήσια βάση. Παράγουμε 100% ελληνικά βαμβακερά νήματα, άριστης ποιότητας.

ΚΑΡΝΤΕ – ΠΕΝΝΙΕ

ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ – ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΟΥΣ ΒΑΦΗΣ – ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΚΩΝΟΥΣ

SLUB – TWISTED

Στα πρόσφατα ανακαινισμένα κλωστήρια παράγονται επίσης compact νήματα υψηλής ποιότητας (Rieter Compact Drum) σε εύρος Ne 24 έως Ne 50.

  • Σε όλα τα παραγόμενα νήματα χρησιμοποιείται αειφόρο, ελληνικό ακατέργαστο βαμβάκι, περισυλλεγμένο με μηχανές, διπλά ελεγχόμενο για μόλυνση και απαλλαγμένο από ακαθαρσίες.
  •  Το ακατέργαστο βαμβάκι που χρησιμοποιούμε είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας & αειφόρου διαχείρισης AGRO 2, B.C.I., G.O.T.S & EUCOTTON.
  •  Νήματα από οργανικό βαμβάκι παράγονται κατόπιν παραγγελίας.

Βαμβακερά νήματα ΠΕΝΝΙΕ (combed)

Τo νήμα βάμβακος combed ή peigne, κατά την επεξεργασία νηματοποίησης υποβάλλεται στη διαδικασία του χτενίσματος (combing). Κατά την επεξεργασία αυτή, το λαναρισμένο βαμβάκι περνά μέσα από μια σειρά λεπτές χτένες που αφαιρούν τις κοντές ίνες, εξαλείφοντας όλες τις ατέλειες του νήματος.

Τα νήματα πεννιέ προσδίδουν λάμψη και ανθεκτικότητα στα υφάσματα. Είναι ομοιόμορφα στην ύφανση, δεν εμφανίζουν κόμπους και διακρίνονται για την στιλπνότητά τους. Επιπλέον, τα πεννιέ βαμβακερά νήματα είναι πιο γυαλιστερά και πιο λεία λόγω της καλύτερης ευθυγράμμισης των βαμβακερών ινών.

Βαμβακερά νήματα ΚΑΡΝΤΕ (carded)

Το νήμα καρντέ ( λαναρισμένο ) παρασκευάζεται από ίνες με διαφορετικά μήκη,  χωρίς τη διαδικασία του χτενίσματος. Είναι πιο τραχύ στην υφή του σε σχέση με το νήμα πεννιέ και συνήθως χρησιμοποιείται σε υφάσματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερα λεπτή αίσθηση. Χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες εφαρμογές σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Βαμβακερά νήματα ΚΟΜΠΑΚΤ (compact)

Τα συμπαγή νήματα ( κόμπακτ ) είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά επιτυχημένης τεχνολογίας κλώσης που παρέχει πολλά πλεονεκτήματα  στους δύο τελικούς χρήστες ( πλεκτοβιομηχανίες και υφαντές ) σε όλο τον κόσμο. Στη συμπαγή κλώση, οι ίνες συμπιέζονται πριν από την κλώση και έτσι ενσωματώνονται βέλτιστα στο σώμα του νήματος.

Ως αποτέλεσμα το συμπαγές νήμα έχει μοναδική δομή  και ιδιότητες. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η πολύ υψηλή αντοχή, η ελαχιστοποιημένη παρουσία προεξεχουσών ινών στην επιφάνεια του νήματος, η βέλτιστη απαλότητα και η ενισχυμένη στιλπνότητα. Ο πρόσφατα εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός μας ( Rieter Compact Drum) μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας συμπαγή νήματα, με εύρος τίτλων από Ne 20 έως Ne 50.

Μετάβαση στο περιεχόμενο