Πιστοποιήσεις

h2

Θέλετε να
συνεργαστουμε;

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σε 1-2 εργάσιμες ημέρες ή απλά καλέστε μας τώρα.

Πιστοποιήσεις

H πιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη συμμόρφωση και είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των διεργασιών και της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Επιπροσθέτως , η πιστοποίηση των προϊόντων μας μέσω εξειδικευμένων διεθνών προτύπων, αποδεικνύει την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και την αειφορία της εταιρίας καθώς ακολουθούμε βέλτιστες πρακτικές με την ελάχιστη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον.

Ακολουθούν οι κυριότερες πιστοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζετε για εμάς.

Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - ΕΛΟΤ

Τα πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης είναι οι αυστηρές διαδικασίες που τηρούμε, ώστε να αυξάνεται συνεχώς η οικονομική και ποιοτική αξία των προϊόντων.

Ακολουθούμε πιστά και συστηματικά τις απαιτήσεις των προτύπων ELOT EN ISO 9001: 2015, ELOT EN ISO 14001: 2015 & ELOT ISO 45001: 2018 σχετικά με την Παρασκευή, Αποθήκευση & Εμπορία Βαμβακερών Νημάτων.

Πιστοποιήσεις Προϊόντων

Global Organic Textile Standard (GOTS) - Version 6

Το Global Organic Textile Standard είναι ένα Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας, για φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι. Εκτός από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαδικασία παρασκευής, η πιστοποίηση GOTS εξασφαλίζει την τήρηση αυστηρών κοινωνικών κριτηρίων που περιλαμβάνουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού-από την παραγωγή έως την τελική επεξεργασία. Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί βασικό στοιχείο για την απόκτηση πιστοποίησης GOTS και έχει ίση σημασία με την περιβαλλοντική ευθύνη.
 

Better Cotton Initiative ( BCI ) Member

Από τον Οκτώβριο του 2019, αποτελούμε μέλος της BCI (Better Cotton Initiative). Προσχωρούμε και υποστηρίζουμε μια παγκόσμια κοινότητα, που δεσμεύεται να κάνει την παραγωγή βαμβακιού καλύτερη για το περιβάλλον που αναπτύσσεται, καλύτερη για τους ανθρώπους που καλλιεργούν και καλύτερη για το μέλλον του κλάδου. Βιώσιμο βαμβάκι για το μέλλον, σεβασμός στο περιβάλλον.

Oeko -Tex® Standard 100 73215/GR

Το Oeko-Tex® Standard 100 είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο σύστημα πιστοποίησης για ακατέργαστα, ημιτελή και τελικά προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας, καθώς και τα βοηθητικά υλικά που χρησιμοποιούνται. Η εταιρεία μας έχει λάβει την αντίστοιχη πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 73215/GR, για τα νήματά μας από 100% βαμβάκι (προέλευση Ελλάδα), ακατέργαστα λευκά, με ή χωρίς κερί, πενιέ και καρντέ (μη ανιχνεύσιμων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών).
 

Certificate Com4®

Παράγουμε νήματα Com4® χρησιμοποιώντας 100% Ελληνικό Βαμβάκι, με μηχανές νηματοποίησης Rieter Ring G38.

Τα χαρακτηριστικά του νήματος της καινοτομίας Com4 ® είναι η υψηλότερη αντοχή, η ομοιόμορφη δομή , η ελαχιστοποιημένη παρουσία προεξεχουσών ινών στην επιφάνεια του νήματος και η υψηλή πυκνότητα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ,δίνουν επιπλέον ιδιότητες και στο ύφασμα, όπως υψηλή αντοχή, πολύ καθαρά και καθορισμένα περιγράμματα και καλύτερη λάμψη.

 

AGRO 2 _ Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

Το πρότυπο AGRO 2 (συμπεριλαμβανομένου του AGRO 2.1 – γενικές απαιτήσεις συστήματος & AGRO 2.2 – τεχνικές και νομικές απαιτήσεις ) περιγράφει τις προδιαγραφές τις οποίες πρέπει να πληροί μια γεωργική εκμετάλλευση, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης στην παραγωγή των προϊόντων της.

Αποτέλεσμα της εφαρμογής του, είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών του από Ανεξάρτητους Φορείς Πιστοποίησης.  Οι παράγοντες που εστιάζουν στην ορθολογική διαχείριση, κατά το AGRO 2 είναι:

 • προέλευση σπόρων
 • προστασία καλλιεργούμενου εδάφους
 • φύτευση
 • άρδευση
 • φυτοπροστασία
 • συγκομιδή
 • και αρχές ιχνηλασιμότητας

Τα βασικότερα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης είναι:

 •  εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων των καλλιεργειών
 •  μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
 •  παραγωγή προϊόντων με το μίνιμουμ περιεκτικότητας σε χημικά
 •  προϊόντα προστιθέμενης αξίας λόγω ιχνηλασιμότητας & αναγνωρισμένης ποιότητας

Το AGRO 2.4 είναι ένα ξεχωριστό Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για το βαμβάκι ( όσον αφορά στις εταιρείες που παραλαμβάνουν βαμβάκι, το εκκοκκίζουν και το διαθέτουν στην αγορά ως Εκκοκκισμένο Βαμβάκι Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ) και εφαρμόζεται αυστηρά από τη θυγατρική μας εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ.

Το AGRO 2.4 έχει επίσης εναρμονιστεί και ενσωματώνει τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου B.C.I. (BETTER COTTON INITIATIVE), επομένως η πιστοποίησή με AGRO 2.4 ισοδυναμεί με την πιστοποίηση BCI. Ως αποτέλεσμα, το πρόσφατα ανακαινισμένο κλωστήριο στη Ναύπακτο μπορεί να σας παρέχει κορυφαίας ποιότητας, βιώσιμα βαμβακερά νήματα που παράγονται μέσω πρακτικών 100% Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Επιπλέον, είμαστε πρόσφατα πιστοποιημένοι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου προτύπου AGRO 2.5 – τελικό προϊόν / βαμβακερό νήμα – ως μέρος της ολιστικής μας προσέγγισης «Από το χωράφι στο νήμα». Δίνοντας έτσι στην αλυσίδα εφοδιασμού ένα πλήρως ανιχνεύσιμο, μη γενετικά τροποποιημένο & υπεύθυνα παραγόμενο βαμβακερό νήμα.

European Cotton Alliance _ EU Cotton

Μέσω της συμμετοχής της ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε. στην European Cotton Alliance _ «EU Cotton», υποστηρίζουμε ενεργά την καθιέρωση ενός σημαντικού εμπορικού σήματος που ενσωματώνει όλα τα μοναδικά και προστατευόμενα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του Ευρωπαϊκού Βαμβακιού.

 
Μετάβαση στο περιεχόμενο