ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΒΕΕ

Διορθωτική σημείωση σύμφωνα με την παρ.2 εδ.(η) του άρθρου 23 του ν.3556/2007 επί των ενδιάμεσων εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου

από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Ιουνίου 2020.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα αναφερόμενα στο PublicStatementτης ESMA (20 May 2020 ESMA32-63-972) και σε συνέχεια της υπ.αρ.πρωτ.2302/27.10.2020 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία μας κοινοποιήθηκε την 30η Οκτωβρίου 2020, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία της εταιρείας, προβαίνουμε στην παρακάτω διορθωτική σημείωση της παραγράφου Ζ της εξαμηνιαίας Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και της σημείωσης 22 των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων ως κάτωθι :

Από τον Μάρτιο 2020 που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον COVID-19 ως πανδημία, η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων της όσο και για τη συνέχιση της επιχειρησιακής της δραστηριότητας.

Κατά τους πρώτους δυόμιση μήνες του 2020 η εταιρεία λειτουργούσε στο 100% της δυναμικότητάς της και εμφάνιζε αυξημένη λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Από τα μέσα Μαρτίου αποφάσισε με την από 16ης Μαρτίου απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής της μονάδας. Η αναστολή λειτουργίας της κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της διακοπής λειτουργίας των περισσοτέρων πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το ίδιο διάστημα. Για το σκοπό αυτό αξιοποίησε προγράμματα στήριξης εργαζομένων σε εταιρείες που πλήττονται από την πανδημία και έθεσε την πλειονότητα του προσωπικού της σε προσωρινή αναστολή εργασιακής σχέσης μέχρι και την 15η Μαΐου 2020.

Η εταιρεία επανεκκίνησε την παραγωγή του εργοστασίου στις 18 Μαΐου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό , τροποποιώντας τις ώρες προσέλευσης/αποχώρησης του προσωπικού όπου είναι εφικτό και θέτοντας σε καθεστώς τηλε – εργασίας ποσοστό 50% του διοικητικού προσωπικού της .

Εκτιμούμε ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα μειωθεί κατά 30-35%, σε σχέση με τα περυσινά μεγέθη, ποσοστό αντίστοιχο με την μείωση του χρόνου λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας . Πρέπει ωστόσο να τονίσουμε, ότι εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας τα μελλοντικά αποτελέσματα των εργασιών της εταιρείας και οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις αυτής δε μπορούν στο παρόν στάδιο να εκτιμηθούν αξιόπιστα.

Η υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας, ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και η συνεχής επαγρύπνηση της διοίκησης καθιστούν βέβαιη τη βιωσιμότητα της εταιρείας και επιτρέπουν την αισιόδοξη εκτίμηση ότι κατά το χρόνο που θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, η επιχείρηση θα επανέλθει στη δυναμική της πορεία.

Στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε." ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2020:

• Ανακοίνωση Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης χρήσης 2019: Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020  ώρα 13:00

Η ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις παραπάνω ημερομηνίες, αφού ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό με τροποποίηση του παρόντος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2019.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι η Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσης 2019 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.nafpaktos-yarns.gr) την 4η Ιουνίου 2020 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η «ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΒΕΕ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ενεργώντας προληπτικά για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και την ασφάλεια των εργαζομένων της αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της παραγωγικής της δραστηριότητας και έθεσε σε καθεστώς αναστολής τις συμβάσεις εργασίας μέρους του προσωπικού της (πλην προσωπικού ασφαλείας) από την 01/04/2020 έως αρχές Μαΐου 2020. Η εταιρεία με αίσθημα ευθύνης τόσο έναντι των εργαζομένων της, όσο και έναντι των μετόχων της παρακολουθεί τις εξελίξεις και λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Τα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζει σε συνδυασμό με την ισχυρή οικονομική της διάρθρωση εξασφαλίζουν ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η επιχειρησιακή συνέχεια της εταιρείας και ότι θα ανταπεξέλθει με επιτυχία στο δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Οι οικονομικές επιπτώσεις για την τρέχουσα χρήση θα εξαρτηθούν από την διάρκεια της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό αμέσως μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν μια κατά το δυνατό ασφαλέστερη εκτίμηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε." ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2019:

• Ανακοίνωση Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης χρήσης 2018: Τρίτη 23 Απριλίου 2019 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019  ώρα 13:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2018.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι η Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσης 2018 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.nafpaktos-yarns.gr) την 23η Απριλίου 2019 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε." ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2018:

• Ανακοίνωση Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης χρήσης 2017: Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018  ώρα 13:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σκοπεύει  να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2017.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι η Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσης 2017 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.nafpaktos-yarns.gr) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε." ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2017:

• Ανακοίνωση Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης 2016: Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017  ώρα 13:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σκοπεύει  να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2016.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις 2016 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.nafpaktos-yarns.gr) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε" ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2016:

• Ανακοίνωση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων 2015: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016  ώρα 13:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σκοπεύει  να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2015.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις 2015 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.nafpaktos-yarns.gr) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε" ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2015:

• Ανακοίνωση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων 2014: ∆ευτέρα 30 Μαρτίου 2015 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Πέμπτη 28 Μαΐου 2015  ώρα 15:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σκοπεύει  να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2014.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις 2014 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://wwww.nafpaktos-yarns.gr) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρία ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε γνωστοποιεί την αποχώρηση της κας Φωτεινής Τράκα, από τη θέση της "Υπεύθυνης Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων", και την αντικατάστασή της από τον κ. Αθανάσιο Σκαμαγκούλη, πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου (MLE) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ανοβέρου Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.2 & 4.1.4.3.1. του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2014:
  • Ανακοίνωση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων 2013: Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών)
  • Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων: Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 ώρα 15:00
Η ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις παραπάνω ημερομηνίες, αφού ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό με τροποποίηση του παρόντος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σκοπεύει να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2013.
Η Εταιρία διευκρινίζει ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις 2013 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://wwww.nafpaktos-yarns.gr) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και με στόχο την προστασία των επενδυτών , δηλώνουμε ότι:
α) Ο όμιλος ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε. δεν διαθέτει καταθέσεις στην Κύπρο.
β) Ο όμιλος ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε. δεν κατέχει μετοχές ή ομόλογα τραπεζών της Κύπρου.
γ) Ο όμιλος ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε. δεν έχει δοσοληψίες με κυπριακές εμπορικές εταιρείες για τη χρήση 2012.
δ) Δεν υπάρχουν ενδεχόμενες επιπτώσεις επί του κύκλου εργασιών , των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης του Ομίλου.